www.flipsenfruit.nl

Home

Recepten


Hieronder volgen allerlei lekkere recepten


Recept voor appelmoes

Benodigdheden:

2 kg goudreinetten
2 dl water
200-250 gram suiker
1 theelepel kaneel
2 theelepels citroensap (hierdoor wordt de appelmoes mooier van kleur)

Bereidingswijze:

Schil de appels in vieren, verwijder schil en klokhuizen. Snijd de partjes doormidden, doe ze samen met de overige ingredienten in een grote pan en breng deze aan de kook.
Deksel op de pan en appels zachtjes laten koken.
Roer regelmatig de appels om (tot op de bodem), om aanbranden te voorkomen.
Na ongeveer 30 minuten zijn de appels tot moes gekookt, indien dit niet zo is kun je ze evt. pureren met de pureerstamper.
Haal de appelmoes van het vuur, giet hem in een kom, bestrooi nog met wat kaneel en dien hem warm op.

Variatietip:

-Probeer ook eens verschillende appelrassen door elkaar, bv Elstar, Jonagold en Delcorf.

-Maak ook eens grove appelmoes(appelmoes met stukjes). Kook de appels tot ze half gaar zijn en stamp ze daarna nog wat na met een aardappelstamper. De kooktijd hiervan is niet precies te zeggen.




Wok met kip, appel en gele paprika

Benodigdheden:
wok_met_kip_en_appel.jpg

400 g kipfilet
2 appels
1 gele paprika
30 g boter
1 eetlepel lichtbruine suiker
2dl room
1 eetlepel mosterd
1 handvol veldsla (eventueel)

Bereidingswijze;

Snijd de kipfilet in reepjes. Verwijder het klokhuis van de appels en snijd ze in partjes. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd hem in reepjes.
Verhit de boter in een wok en roerbak de kip en de paprika 5 minuten. Doe de appelblokjes erbij en roerbak tot de appeltjes zacht zijn. Doe de suiker, de room en de mosterd erbij en laat de saus wat indikken (ongeveer 3 minuten).
Neem de pan van het vuur en voeg eventueel de veldsla bij.

Serveertip:

Dien op met gekookte aardappelen, frietjes of kroketten.

Bron: De Student (Antwerpen)


Appelcake

Benodigdheden:

200 g suiker
200 g boter
200 g bloem
4 eieren
0.5 pakje bakpoeder
beetje (zee)zout
eetlepel citroensap
2 grote appels (bv Goudreinette)

Bereidingswijze:

Smelt de boter en meng deze met de suiker en het zout. Roer er het bloem en de bakpoeder doorheen (indien dit niet lukt evt. eerst de eieren toevoegen). Klop de eieren even op en voeg deze en het citroensap aan het mengsel toe.
Meng het geheel goed; wanneer het beslag iets lichter van kleur wordt en in dikke klonten van de gardes valt is het goed.
Schil de appels en snijdt ze in blokjes. Voeg deze toe en meng het door het beslag. Verwarm de oven voor op 160 graden en bak de cake in een beboterde vorm in ongeveer 80-90 minuten af. Controleer met een naald of de cake gaar is. (indien er geen beslag aan uw naald hangt is de cake gaar)

Haal de cake uit de oven en laat hem omgekeerd met het blik er nog op een kwartiertje liggen. Haal het blik er vervolgens af, na een kwartiertje kan het blik er weer op, zo blijft de cake mooi nat.

Variatietip:

-In plaats van de appels in blokjes te snijden, snijdt ze in partjes met de schil er nog om. Leg een laagje beslag in het cakeblik, leg de partjes naast elkaar in het cakeblik en doe het overige beslag erover heen.






Wortelsoep met specerijen en appelchips

voorgerecht voor 4 personen

Benodigdheden:

2 stevige appels, gewassen
2 eetlepels olijfolie
1 middelgrote ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
500 g winterwortel, geschild en in schijfjes
1/2 theelepel kaneel
1/2 theelepel kerriepoeder
1/2 theelepel gemberpoeder
1/2 theelepel paprikapoeder
2 eetlepel tomatenpuree
2 eetlepel rijst
500 ml grountebouillon
zout en peper
1 theelepel citroensap
bakpapier

Bereidingswijze:


Voorbereiden:

Verwarm de over voor op 100 oC. Snijd de appels in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de appelpartjes in dunne plakjes en leg ze naast elkaar op een met bakpapier bekleed ovenrek. Laat de appel in circa 90 minuten drogen in het midden van de oven. Laat op een rekje afkoelen.

Bereiden:

Verwarm de olie en fruit de ui en knoflook circa 3 minuten. Voeg de wortelschijfjes en specerijen toe en bak een paar minuten mee. Voeg de tomatenpuree, rijst en bouillon toe en laat aan de kook komen. Laat op een lage stand de wortel in circa 15 minuten gaar koken. Pureer de soep en breng verder op smaak met zout, peper en een beetje citroensap. Schep de soep in borden of kommen en garneer met de appelchips.

Kcalorien per persoon:
155

Bron: Boodschappen (van Nettorama)




overview_bmgrd_rgn

Ons bedrijf

Actualiteit

Foto's

Producten

Gastenboek

Openingstijden

Nevenactiviteiten

Aanbiedingen

Recepten

Links

Contact